Įvaldyk meną mylėti

Leisk užduoti tau klausimą. Kaip manai, meilė yra tiesiog netikėtai ištinkantis malonus jausmas, ar menas, kurio reikia mokytis?

Jei manai, kad meilė įvyksta savaime, skaityk toliau. Papasakosiu apie naują audioknygą, kuri pakeis šį įsitikinimą. O ir padės geriau suprasti, kodėl norint puoselėti santykius taip svarbu mokytis meilės meno.

MENAS MYLĖTI

– Erich Fromm – 

Audioknyga „Menas mylėti“ yra viena iš svarbiausių žymaus XX a. psichoanalitko Ericho Frommo leidinių. Čia jis analizuoja meilės prigimtį ir svarbą žmogaus gyvenime.

Apie klaidingą meilės suvokimą

Audioknyga prasideda nuo kritikos šiuolaikinei meilės sampratai. Frommas teigia, kad daugelis žmonių galvoja ne kaip mylėti kitus, o kaip būti pamiltiems. Anot jo, mūsų dėmesys per daug krypsta į tai, kaip būti patraukliems, populiariems ir taip pelnyti susižavėjimą.

Taip pat jis bando išsklaidyti mitą, kad meilė yra tiesiog jausmas, kuriam nereikia pastangos. Dauguma į santykius žiūri kaip į apsipirkinėjimą – mėgina rasti kuo geresnį pasiūlymą ir juo pasinaudoti.

Svarbiausi meilės principai ir jos tipai

Audioknygoje išgirsi apie itin svarbius meilės meno principus – rūpestį, atsakomybę, pagarbą ir kito pažinojimą. Autorius labai aiškiai parodo, kodėl kiekvienas iš šių keturių komponentų toks svarbus darniam santykiui.

Taip pat jis plačiai ir įdomiai papasakoja apie įvairius meilės tipus:

• brolišką,
• erotinę,
• motinišką,
• meilę sau ir,
• meilę Dievui

Kiekvienas iš šių tipų unikalus ir juos geriau supratus santykius kurti darysis tik lengviau.

Kodėl verta klausyti?

„Menas mylėti“ yra giliai filosofinė, tačiau kartu ir praktiška knyga. Tikiu, kad klausantis šią knygą, įgysi neįkainojamų žinių, kurios padės kurti laimingus ir pilnavertiškus santykius.

Jei nori kurti tikrą, nesavanaudišką ir brandų santykį, būtinai pasiklausyk.

Trumpai apie audioknygą

Autorius: Erich Fromm
Vertė: Leonarda Jekentaitė-Kuzmickienė
Skaito: Matas Dirginčius
Trukmė: 4 val. 7 min.
Nemokama ištrauka: 25 min.
Šviesių dienų linkėdama,

Apie Autorių

Guoda Taraškevičiūtė


Pasidalink: